Silakkasoudun kantava voima Markku Juhola palkittiin Rotaryn I-luokan ansiomerkillä Itämeren suojelutyöstä

2.6.2024

Suomen Rotary on myöntänyt I-luokan ansiomerkin Markku Juholalle tunnustuksena hänen merkittävästä panoksestaan Itämeren suojeluun. Silakkasoudun koko tiimi onnittelee täysin sydämin Markku Juholaa, joka on ollut perustamassa Silakkasoutua ja ideoinut myös Silakkapatikan. 

Silakkasoutu on järjestetty 11 kertaa ja sen avulla on kerätty Itämeren suojeluun jo yli 80 000 euroa. Juholan työ on auttanut lisäämään tietoisuutta Itämeren ympäristöhaasteista ja innostanut ihmisiä niiden ratkaisemiseksi. Rotaryn ansiomerkki on osoitus Juholan sitoutumisesta ja arvokkaasta työstä, joka inspiroi muitakin toimimaan ympäristön hyväksi. Markku Juholan rotaryklubi on Riihimäki-Hausjärvi.

Rotaryn ensimmäisen luokan ansiomerkki voidaan myöntää rotarille, joka on toiminut pitkäaikaisesti ja poikkeuksellisen ansiokkaasti rotaryjärjestön jollakin keskeisellä palveluväylällä tai osallistunut merkittävällä ja pitkäkestoisella panoksella järjestön toimintaan, luottamus ja/tai toimihenkilönä, kansallisella tai kansainvälisellä tasolla ja näin osoittanut merkittävää rotaryaatteen mukaista palvelumieltä.