Strömmingsrodden

STRÖMMINGSRODDEN  FLYTTAS TILL NÄSTA ÅR  - 3.10.2021

 

Ordna ett eget utomhustillfälle, klubbens egen ”Strömmingsvandring”!

 

Med anledning av Coronaviruspandemin och  den ökande faran för smitta, har vi beslutat framflytta årets Strömmingsrodd till nästa år - 3.10.2021. 

Beslutet utgår ifrån en strävan till ansvarsfullt agerande, där deltagarna skall känna sig trygga utan minsta risk för smitta.  Flera av våra samarbetspartner har ställts inför motsvarande situation rörande lokaliteter, säkerhetsåtgärder och seminariearrangemang. Trots ambitioner att orndna alternativa aktiviteter har vi inte lyckats  finna en lämplig modell som substitut, tyvärr.

Rotarianerna inbjuder Dig med att rädda Östersjön och samtidigt njuta av Strömmingsrodden - varje år den första söndagen av oktober!

 

Men, tyvärr, i höst måste vi avbryta evenemanget!

 

Arbetet till förmån för  närliggande vattendrag och Östersjön fortsätter - trots pandemin! 

 

Vi uppmuntrar klubbarna att ordna ett eget utomhustillfälle, dvs ”Strömmingsvandring” som ett alternativ till det traditionella veckomötet.  Det kunde exempelvis vara klubbens egen ”klubbvandring” för alla medlemmar inklusive familjer.  Till uteaktiviteteten kan man tillägga insamlandet av rosk och övrigt skräp – allt till förmån för renare vattendrag. Vandrarna kan å sin sida njuta av frisk höstluft och i bästa fall också av en kopp kaffe på vägen.  Vi uppmanar er dessutom att inspirera grannklubbar i trakten.  Möjligheterna är många.

Som deltagaravgift och donation till förmån för närvattendrag och Östersjön föreslår vi minimi 20€. Inbetalningen / donationen kan göras på kontot för Strömmingsrodden, dvs.  IBAN FI82 1351 3000 1331 21,  Vantaa Myyrmäki Rotaryklubi.

Vi tar gärna emot  kommentarer om era upplevelser under vandringen.

Följande egentliga Stömmingsrodd går av stapeln 3.10.2021 – reservera dagen redan nu!

 

Hälsningar från Strömmingsrodden

Markku Juhola, Ordf i styrgruppen

Hannele Kauranne, Medlem i styrgruppen

 

ÄR DU INTRESSERAD?  -  TAG KONTAKT!

silakkasoutu@gmail.com

tel. +358 400 618 439

 

ARRANGÖRER

Rotaryklubbar: Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Helsinki Baltic Sea, Helsinki Iternational, Herttoniemi-Hertonäs, Pasila-Fredriksberg, Vantaa-Myyrmäki och rotarydistrikt 1420.

 

PDF-tiedostoStrömmingsrodden_Information_23.8.2020.pdf (192 kB)
STRÖMMINGSRODDEN FLYTTAS TILL NÄSTA ÅR - 3.10.2021 Med anledning av Coronaviruspandemin och den ökande faran för smitta
PDF-tiedostoStrömmingsrodden_2020_print.pdf (2.3 MB)
PDF-tiedostoRo Ostersjön rent 2017.pdf (1.5 MB)
Broschyr på svenska