Strömmingsrodden

STRÖMMINGSRODDEN ÄR TILLBAKA -  3.10.2021

 

Rotarianerna inbjuder Dig med att rädda Östersjön och samtidigt njuta av den rena havsluften.

Strömmingsrodden, med sikte på renare närvatten och till förmån för Östersjön, går av stapeln på öppningsdagen av Helsingfors Stads Strömmingsmarknad den 3.10.2021. Rodden startar vid Finlandia huset i Tölö viken och slutar i Södra hamnen vid Gamla Saluhallen.

Den sedvanliga strömmingslunchen serveras efter avslutad rodd ombord på M/s Silja Symphony vid Olympia terminalen i Södra Hamnen.

UPPFRISKANDE OCH GOTTGÖRANDE

Vi  utmanar människor, företag och samfund. Strömmingsrodden är ett avkopplande motionstillfälle. Den är ett utmärkt jippo, där samhörighetsandan stärks samtidigt som omgivningen påverkas positivt.

Genom strömminsrodden insamlas medel för att bidra till finansieringen av  verksamheten ombord på havsforskingsfartyget  M/s Aranda. Det gäller närmast forskning och uppföljning av Östersjöns tillstånd. Genom att köpa lotter under dagen kan vi alla bidra till arbetet för ett renare Östersjön.

Rotarianerna inbjuder Dig med att rädda Östersjön och samtidigt njuta av Strömmingsrodden - varje år den första söndagen av oktober!

 

Arbetet till förmån för  närliggande vattendrag och Östersjön fortsätter - trots pandemin! 

 

Följande egentliga Stömmingsrodd går av stapeln 3.10.2021 – reservera dagen redan nu!

 

Hälsningar från Strömmingsrodden

Markku Juhola, Ordf i styrgruppen

Hannele Kauranne, Medlem i styrgruppen

 

ÄR DU INTRESSERAD?  -  TAG KONTAKT!

silakkasoutu@gmail.com

tel. +358 400 618 439

 

ARRANGÖRER

Rotaryklubbar: Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Helsinki Baltic Sea, Helsinki Iternational, Herttoniemi-Hertonäs, Pasila-Fredriksberg, Vantaa-Myyrmäki och rotarydistrikt 1420.