Järjestäjät/Organizers

Silakkasoutu jälleen 3.10.2021

 

Soutua järjestävät seuraavat rotaryklubit rotarypiirissä 1420:

Rotarit ovat toimineet aktiivisesti Itämeren ja puhtaiden lähivesien hyväksi jo vuodesta 2009 asti. Silakkasoutu on järjestetty vuodesta 2013 lähtien. Puhtaat lähivedet ja Itämeri kuuluvat piirissä 1420 monen klubin kärkihankkeisiin. 

Vuonna 2019 muodostettiin myös kaikkia Itämeren ympärysvaltioiden rotareita kokoava yhteistyöverkosto, BASRAN Baltic Sea Action Network. Itämeren ympärysmaissa toimii noin 60 000 aktiivista rotaria.

Kysy lisätietoja: silakkasoutu@gmail.com

100 suomalaista vesistötekoa -kampanja vuonna 2017 Suomen juhlavuoden kunniaksi

 

Silakkasoutu oli 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjan loppuhuipennus. Vesistöt ovat tärkeä osa suomalaisuutta ja meitä kaikkia tarvitaan pitämään niistä huolta. Vesistöjen tilan vaaliminen perustuu vapaaehtoiseen yhteistyöhömme, jossa jokainen teko on tärkeä.

Kampanja nosti esiin tekoja, joita kansalaiset ovat tehneet vesien suojelemiseksi: isoja tai pieniä tapahtumia, talkoita, tempauksia ja hankkeita. Kuka tahansa voi kertoa oman vesistötekonsa ja sai olla mukana luomassa puhtaampien vesistöjen Suomea. Teko voi olla iso tai pieni, suunnitteilla tai jo tehty. Teot koottiin valtakunnallisen Vesistökunnostusverkoston verkkosivuille. Kampanja oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Teot ja ideat koottiin yhteen ja syksyllä 2017 saattoi äänestää omaa suosikkiaan. Eniten ääniä saaneet vesistösankarit palkittiin Silakkasoudun yhteydessä 1.10.2017 Helsingissä!

Kampanjan järjestävät Vesistökunnostusverkosto (SYKE), Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto sekä rotarit ja Silakkasoudun ohjausryhmä, joka koostuu kuuden rotaryklubin edustajista. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Finlandia-talo, Helsingin kaupunki sekä Itämerihaaste.